Vigsel

”Det handlar om att vara ett och två på samma gång. Att vara sig själva, men delar av något större. Det handlar om att se kärlek i varandras ögon. Och att höra hemma var som helst tillsammans.”

Utdrag ur dikt av Helena Ferry

Vigsel med officiant

Som officiant har jag inte officiellt vigselförordnande och har alltså inte juridisk rätt att utföra vigslar som är juridiskt bindande. Det beror på att Länsstyrelsen endast utfärdar förordnande till politiker, sjökaptener, domare eller liknande. De som vill vigas borgerligt är hänvisade till Kommunkontoret eller Stadshuset. Där kan ni inte ha med er gäster utan bara två vittnen, och vigseln är oftast över på några minuter.

Men det går alldeles utmärkt att få en magisk vigsel, utan att gifta sig i kyrkan.
Det blir allt vanligare att brudpar gifter sig i juridisk mening enligt ovan, men sedan har sin drömceremoni med en officiant och alla sina vänner och släktingar kort därefter. Antingen samma dag eller någon vecka senare. Det bestämmer ni själva. 

Ni ordnar själva med hindersprövning etc som krävs från Skatteverket, och ombesörjer det juridiska själva. När det sedan är dags för själva ceremonin blir det i lagens mening en ”låtsasvigsel”, men det märks inte för gästerna.
Och för er blir det den magiska dag ni drömt om!

Skapa er drömvigsel

Vi börjar med ett möte så att vi får lära känna varandra. Det är viktigt att det känns bra och att ni får förtroende för att jag kan ge er den vigsel ni vill ha.
Jag vill intervjua er för att kunna skapa ett manus som blir unikt och personligt.
Dagen ska ju handla om er!
Ni får också möjlighet att ställa alla era frågor och viktigast av allt – beskriva er drömvigsel!

Det finns inget som är rätt eller fel. Ceremonin kan ske i vilken ordning ni vill, med vilken musik (eller ingen musik) som ni vill. Dikter, sånger, tal. Utomhus, inomhus. Ni bestämmer. Jag gör allt jag kan för att ni ska få den vigsel ni drömmer om. 

Resten av förberedelserna kan ske per mejl eller telefon. När det äntligen är dags för vigsel vill jag att ni ska känna er lugna och trygga i att det blir precis som vi bestämt. Ni ska kunna slappna av och fokusera på varandra. 

Exempel på vigselceremoni

Många har en färdig bild i huvudet om hur deras vigsel ska se ut. Men om ni inte har det så kan det vara en bra hjälp att ha något att utgå ifrån. Så här kan en vigsel med officiant se ut.

Förslag på ceremoni kommer inom kort!

© Officiant Nina Klose 2019      |      Facebook

Skapad av Copyverkstan